Категории

Автоматично акумулаторно зарядно устройство Pandora Charger

Произведено в: Русия

895.00лв.

Pandora Charger  е автоматично акумулаторно зарядно устройство и е мечтата на всеки специалист в автомобилната електроника.
Използва се за обслужване на модерни автомобили! На първо място, това е мощно зарядно устройство, честно (безкрайно дълго) е в състояние да поддържа ток на зареждане на батерията от 25 Amp/h (трябва да разберете, че напрежението на батерията може да бъде до 14,9 V, което при 25-30 Amp означава мощност) 400 вата!).
Проектираното устройство е много надеждно, с необходимия марж за пикови натоварвания и защитни елементи. Но това не е важно. Основното е алгоритмите и методите за високоточен мониторинг на състоянието на автомобилния акумулатор. В допълнение към захранващия проводник, който се използва за зареждане, крокодилите – контакторите свързват акумулатора – батерията, която, независимо от тока на зареждане и спада на напрежението на проводника, измерва напрежението на батерията до миливолт, като помага да се следи максималната ефективност на зареждане на батерията, премахва се вероятността от повреда в процеса на зареждане.
Счита се, че батериите могат да се зареждат с максимален ток не повече от 1/10 от капацитета му в ампер-часове. Например, батерия с капацитет от 55 A/h, не трябва  с повече от 5.5 A. През последните три десетилетия технологията на развитие не е спряла. Разбира се, има зависимост от температурата, ниски температури и т.н. Съвременните батерии могат и трябва да бъдат зареждани с токове няколко пъти по-високи! Подобно на супер-популярния процес Fast Charge за мобилни телефони. Разбира се, това може да се направи с автомобилен акумулатор само с много високоскоростно и точно измерване на напрежението, за да не се позволи напрежението да надвиши максимално допустимата една секунда, за да не се предизвикат необратими разрушителни промени в структурата на батерията. Най-често по време на процеса на бързо зареждане на реални батерии е достатъчно да се превиши напрежението за няколко секунди веднъж, и никакво „десулфиране“ няма да спре процеса на загуба на капацитет и ефективност на батерията. А батерията вместо  да издържи 5 години, със загуба на капацитет не повече от 20%, след шест месеца, без никаква алтернатива, ще се наложи замяна с нова.

Автоматично акумулаторно зарядно устройство Pandora Charger - Характеристика:
Зареждайте или регенерирайте повечето видове батерии (WET, гел батерии, AGM, MF)
Може да се използва като стабилизирано захранване с постоянно напрежение 12,8 V
Режим на презареждане
Режим на зареждане на батерията
Режим на поддръжка на батерията
Режим за оценка на капацитета на батерията
Bluetooth интерфейс 4.2
Специално приложение за OP Android (Pandora Charger)
Защита срещу късо съединение и прегряване
Технически параметри:
Захранващо напрежение: 220V ~ 50Hz
Максимална входна мощност: 400W
Работна температура: -20 ~ + 40 ° C
Размери: 295х127х90мм
Тегло: максимум 3.1кг
Параметри на режима на зареждане:
Заряден ток: 0,1-25A
Настройка по стойност: 0,1А
Максимално напрежение за зареждане: 10-15V
Настройка по стойност: 0,1А
Параметри в режим бустер:
Напрежение (фиксирано): 12.8V
Максимален ток: 25А
Параметри на режима на тест на батерията:
Максимален ток на разреждане: 5A

С Pandora Charger модерните AGM батерии, напълно безвредно, могат да се зареждат с ток от 20 А и дори 50 А (с капацитет 85-110 А / ч), което намалява драстично времето за зареждане. Именно по този начин се зареждат и модерните автомобили, дори докато двигателят работи на място. И е лесно е да се провери. Не само модели BMW, Mercedes, AUDI и др. Просто обърнете внимание – директно към терминалите на батерията има устройства, които измерват напрежението и температурата на батерията, което от своя страна контролира режимите на електрическия генератор, предотвратявайки пренапрежението, което е толкова опасно за здравето на съвременната батерия.
В нашето устройство Pandora Charger зарядно устройство, високо прецизните и високоскоростни АЦП непрекъснато следят за всякакви процеси на промяна на напрежението, включително шумовите процеси, характерни за начало на кипене на електролита в места с прекомерна текуща концентрация. И измерванията се извършват, както и на скъпите автомобили, върху контактите на самата батерия като отделна волтова двойка. Естествено, веднага щом се открие явление, подобно на началото на кипене, токът на зареждане мигновено намалява до безопасна стойност, като се грижи за поддържането на живота-здравословната работа на батерията.
В допълнение, ние въведохме удобен интерфейс за управление и мониторинг на процесите и режимите чрез Bluetooth приложение.
И този интерфейс е познат на потребителите на системите на Pandora според логиката на възприятието. Същата логика на история на събитията, същите елементи на инфо-графиката, със същата логика на работа. Всички важни събития, възникнали в процеса на зареждане, разбира се, ще бъдат показани в историята на събитията.
Процесът на зареждане е представен като графична графика с промените в напрежението и тока. Професионалист с тази информация лесно ще оцени истинското състояние на батерията, ще направи правилна диагноза и ще даде точна прогноза за възможността за по-нататъшна употреба.
За първи път реализирахме много функционалности за зарядни устройства, първите потребители ще оценят удобството и професионализма ни. Разбира се, софтуерът на зарядното устройство може да се обновява чрез Bluetooth приложение, което ще ви позволи винаги да използвате най-актуалната версия.
Приложението за смартфон Android е достъпно тук:


Регулирането на режима на зарядно устройство е възможно както от бутоните на предния панел, така и от приложението към мобилен телефон. Естествено, основните функции винаги са с приоритет и се обслужва от главните бутони, което ще ви позволи да реагирате много бързо всяка ситуация било тя и критична.
Особено внимание трябва да се обърне на режима “BOOSTER”. Този режим е изобретен и въведен специално за поддържане на бордовото напрежение на автомобила и батерията по време на обслужване. Режимът Booster ви позволява да “свържете и забравите”. Нашето зарядно устройство ще се погрижи за оптималния ток на зареждане, запазвайки напрежението на бордовата мрежа не по-високо от 12,8 волта, когато двигателя ме работи. В този случай зарядният ток може да бъде до 30 А, което е повече от достатъчно, за да компенсира възможното разреждане на батерията в процеса на обслужване на автомобила (вратите са отворени, запалването е включено, работа на модули, ел. стъкла и др.).
В същото време се извършва оптимално обслужване на батерията, а колата след тази услуга ще остане с възстановена и заредена батерия, а не „както обикновено”.
Това устройство също ще бъде незаменима част в шоурумите, сервизите и автокъщите, което ви позволява да не товарите електрическите двигатели на задвижванията на седалките, да включвате и изключвате осветлението в кабината и да запалвате автомобила, който се демонстрира на клиентите. В този случай, инсталираната батерия винаги ще бъде оптимално обслужвана и максимално заредена без никаква вероятност от повреда.

Гаранция 24 месеца

Допълнителна информация

Тегло 1 кг
Произведено в:

Марка

Изберете поле за показване. Останалите полета ще останат скрити.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Сравни